2020 KASIM KARENİN DIŞINDA AİLE ÇOCUK KAMPLARI
Merhaba,
İlk defa bir sonbahar kampı düzenleyecek olmanın heyecanıyla doluyuz. Antalya’da 6 yılda 25 çocuk-aile yaz kampı düzenledik. Şimdi yine Antalya’da eşsiz doğasıyla hepimize huzur verecek olan Sundance’de sonbahar kampı için buluşuyoruz. Ormanın yanında, kendi sahili olan Sundance’in hem ekibimiz hem de çocuklar ve anne-babaları şifa olmasına niyet ediyoruz. Sundance’in fotoğraflarını incelediğiniz de bile huzuru hissedeceğinize eminiz :). http://sundancecamp.com/
Kamplarımızda anneler, babalar, çocuklar ve kamp ekibimizin doğayla daha fazla temas etmesini, doğanın dilini biraz daha anlayabilmesini ve hissedebilmesini, sürdürülebilir yaşama katkı sunabilecek yeni yolları keşfetmesini ya da paylaşmasını, yaşama dair farklı alanlardaki sorumluluklarını fark etmesini ya da hatırlamasını ve tüm bunları yaparken eğlenmesini, gülmesini, yeri geldiğinde çatışmasını ve bu çatışmaları çözebilmesini, duygusunu izleyebilmesini ve ayırt edebilmesini, kimi zaman beraberce kimi zaman ayrı ayrı üretmesini… önemsiyoruz.
Her kampımızda yaptığımız gibi bu yıl da, hissettiklerimizi, öğrendiklerimizi, sizden aldığımız geri bildirimleri, önceki kamplarımızdaki gözlem sonuçlarını programımıza yansıttık. Bu sene düzenlediğim Hollanda , Avusturya ve Hindistan alternatif okul gezileri ile Freiburg Doğa ve Orman
Pedagojisine Giriş Eğitimi, Antalya Doğa ve Orman Pedagojisi Öğretmen Eğitimleri sonucunda öğrendiklerim de 2020 kamp programlarındaki etkinliklerin arasında yerini aldı. Kamp etkinliklerine program sekmesinden ulaşabilirsiniz.
Bazılarınızla tekrar buluşmayı, bazılarınızla ise tanışmayı heyecanla bekliyoruz. Görüşmek üzere :)
Eylem Korkmaz
2020 KAMP TARİHLERİ, YERLERİ VE YAŞ GRUPLARI
14-18 Kasım 8-12 Yaş Sundance Tekirova Antalya
18-22 Kasım 5-8 Yaş Sundance Tekirova Antalya
KONTENJAN
Her bir kampımızı maksimum 13 çocukla ve anne-babalarıyla gerçekleştiriyoruz. 13 çocuğun katıldığı kamplarda 3 eğitmen, kamp organizatörü ve 1 asistan olmak üzere 5 kişilik bir ekip; çocuk sayısının 10 ve daha az olması durumunda 1 eğitmen, kamp organizatörü ve 1 asistan olmak üzere 4 kişilik bir ekip görev alıyor.
2020 KASIM KAMPINDA NELER YAPACAĞIZ?
GÜNLÜK AKIŞ
Karenin Dışında Çocuk Kamplarında çocukların farklı ilgilerine hitap edebilmek için etkinlik -oyun zamanlarında eş zamanlı iki etkinlik-oyun düzenliyoruz. Çocuklarımız bu etkinliklere katılmak zorunda değiller. Eğer etkinlikler ilgilerini çekmiyorsa etkinlik alanında ve çevrede diledikleri şekilde vakit geçirebilirler.
BARINAK YAPIMI VE ÇAMURLU İŞLER :): Karenin Dışında Çocuk Kamplarında içimizde bulunan, yuvamı “doğal malzemelerle” ve “kendim yapabilirim” tohumunu uyandırmayı önemsiyoruz. O nedenle çocuklarla farklı doğal yapıların görsellerini inceleyip gönüllü olanlarla doğadan topladıkları malzemelerle kendi barınağımızı yapmayı deneyeceğiz. Kamplarımızda yaşamın kaynağı olan toprağa dokunmayı da önemsiyoruz. Ellerimizle toprağa ve suya dokunup toprağın boyaya, heykele, boncuğa, tohum topuna dönüşümüne şahit olacağız.
MERHEM YAPIMI: Kamplarımızda doğanın “ilacınız bende, şifanız bende” diyen seine kulak veriyoruz. Çocuklarında bu sesi hatırlayabilmesi için çamın yarasında derman olan reçinesinden kendi yaralarımız için de merhem yapıyoruz.
DOĞADA / DOĞAYLA GRUP OYUNLARI: Sincap olmayı, koşmayı bütün çocuklar ve hatta yetişkinler seviyor. İnanın bize. Birkaç kez deneyimledik :)
MARANGOZ TEZGAHI: Marangoz tezgahının başından ayrılmayan çocuklar, testere, çekiç ve matkap sesleri. Kulağa hoş geliyor değil mi :). Ateşi beslemek için testere ile odun kesmek isteyen çocuklarımız için odun kesme eşeği de hazır.
DOĞAL BOYALAR: Karenin Dışında Çocuk Kampları sanat etkinliklerinde son 3 yıldır doğal boyalarla ilgili etkinliklere de yer veriyoruz. Önceki yıllarda çocuklar farklı bitkilerden elde ettikleri renklerle resimler yaptılar. Hatta renk değiştiren sihirli boya bile buldular :) (Hibiskus :))) 2019 yazında ise evlerinden getirdikleri tişörtlerine doğal boyalarla batik yaptılar. Bu sene ise doğal boya etkinliğimize kömür kalemi yapımı eklendi. Hem renklerini hem de kalemlerini kendileri yapacaklar :)
ATEŞ İSTASYONU: Ateş nasıl yakılır? Çookkk uzun zaman önce insanlar hangi yollarla ateş yakıyorlardı? Bu istasyonda insanların ateş yaratma serüvenini çocuklarla ve hatta yetişkinlerle deneyimleyeceğiz. Tek bir kibritle ateş yakabilir miyiz hep beraber göreceğiz.
MUM YAPIMI: Kirpiye ev tasarlayan, yoğurdunu, merhemini yapan çocuklar kendi mumlarını da isterlerse kendileri yapamazlar mı? :) Mumun da sağlıksızı sağlıklısı olur mu? Bazı mumlar neden sağlıksız? Sorularımızı beraberce tartışıp isteyen çocuklarla minik mumlar yapmanın keyifli olacağını hissediyoruz.
TOHUM ETKİNLİKLERİ: Çocuklarımızın ve bizlerin tohumun yolculuğuna ve gücüne tanık olmalarını hem doğanın mucizelerini anlamak hem de sürdürülebilir yaşam açısından önemsiyoruz. Bu kampımızda da çevremizdeki tohumları inceleyerek, atalık tohumlardan bahsederek, çekirdeksiz domatesi konuşarak ve tohum topu yaparak tohumları tanımaya devam edeceğiz.
YEMEK YAPIMI: Çocukların hazırladığı bir öğlen yemeğinin tadına bakmaya kimler hazır?
DOĞANIN DİLİNİ ANLAMA: Doğayı ve en çok da kendimizi anlamak için ağaçlara, yapraklara, doğadaki renklere, denize ve ormana dikkat kesilip, çevremizi tanıyıp, keşfedeceğiz. Ekip olarak her yıl bizler de doğanın dilini biraz daha hissediyoruz, biraz daha fazla anlıyoruz. Gönlümüze, kulağımıza gelenleri de paylaşmaya devam ediyoruz.
TAKAS: İlk defa 2018 yazında başladığımız çocuklarımızın yetişkinlerin kitap takası sürecini yönettikleri, kendilerinin de oyuncaklarını takas ettiği takas etkinliğimizi bu kampımızda daha da deneyim kazanmış olarak sürdüreceğiz.
SANAT, DRAMA VE MÜZİK ETKİNLİKLERİ: Çocukların sanatın da, müziğin de kaynağının doğa olduğunu farkedebilmelerine katkı sunmak için müzik ve sanat alanında da doğa temelli etkinliklere yer veriyor, malzemelerimizi mümkün oldukça doğadan topluyoruz. Ritim için doğal materyalleri ve bedenimizi kullanıyoruz. Bizlerin ve çocuklarımızın doğanın sergilediği kusursuz sanatı tekrar tekrar görebileceği fırsatlar yaratmaya çalışıyoruz. Kömür kalemi, kilden boncuk, doğadan elde edilen renklerle boya, mum yapma gibi etkinlikler sanat alanına dahil ettiğimiz etkinliklerimizden bazıları. Drama eğitmenlerimiz ise topluluk içinde yaşanan çatışmalarda, çocukların bireysel olarak yaşadığı problemlerde, iletişim sorunlarında, topluluk yaşamı ya da sürdürülebilirlikle ilgili ilke ve değerlerin açıklanmasında (tüketime, alışverişe karşı üretim, ileri ve geri dönüşüm, sorumluluk alma vb) bizim için ivedilikle oyunlar ve canlandırmalar tasarlıyorlar. Tanışma etkinliklerini, çocukların büyük ve küçük grup oyunlarını da drama eğitmenlerimizle gerçekleştiriyoruz.
SERBEST OYUNLAR VE ÇOCUKLARIMIZIN İHTİYAÇLARLARINA VE ZAMANA GÖRE BELİRLENECEK DİĞER ETKİNLİKLER :)
KARENİN DIŞINDA ÇOCUK KAMPI GÜNLÜK AKIŞ ÖRNEĞİ
1. GÜN
Kampa geliş 13.00’dan itibaren (18-22 Kasım tarihindeki kampımıza misafirlerimizi 16.00’dan itibaren kabul edebileceğiz).
Bireysel ve grup etkinlikleri
17.30 Tanışma
19.00 Akşam yemeği
20.15 Ateş başında oyunlar
21.30 Çocuklar için uyku vakti
2. GÜN
8.30-09.00 Çember
09.00-10.00 Kahvaltı
10.00-13.00 Oyunlar ve etkinlikler
13.00-14.00: Öğlen yemeği
14.00-17.00 Oyunlar ve etkinlikler
17.00-19.00 Aile zamanı
19.00- 20.15 Akşam yemeği
20.15-21.15 Ateş başında oyunlar
3. GÜN
8.30-09.00 Çember
09.00-10.00 Kahvaltı
10.00-13.00 Oyunlar ve etkinlikler
13.00-14.00: Öğlen yemeği
14.00-17.00 Oyunlar ve etkinlikler
17.00-19.00 Aile zamanı
19.00-20.15 Akşam yemeği
20.15-21.15 Ateş başı oyunlar
4. GÜN
8.30-09.00 Çember
09.00-10.00 Kahvaltı
10.00-13.00 Oyunlar ve etkinlikler
13.00-14.00: Öğlen yemeği
14.00-17.00 Oyunlar ve etkinlikler
17.00-19.00 Aile zamanı
19.00-20.15 Akşam yemeği
20.15-21.15 Veda partisi
5. GÜN
8.30-09.00 Çember
09.00-10.00 Kahvaltı
10.00 Ayrılış
*Günlük akışta saat değişiklikleri yapılabilir.
**Grubun ve çocukların ihtiyaçlarına göre program içeriğinde de değişiklikler yapılabilir.
KASIM 2020 KARENİN DIŞINDA ÇOCUK KAMPLARI
Kamp ücretleri konaklama türüne ve konaklayacak kişi sayısına göre değişmektedir. Ön kayıt yaptırmadan önce konaklanacak odaların fotoğraflarını http://sundancecamp.com/ adresinden incelerseniz seviniriz.
Standart Bungalov- Sobalı / 1 yetişkin 1 çocuk 2900 YTL + KDV
Standart Bungalov- Klimalı / 1 yetişkin 1 çocuk 3200 YTL + KDV
Kerpiç Bungalov- Klimalı / 1 yetişkin 1 çocuk 3600 YTL + KDV
Ahşap Bungalov- Klimalı / 1 yetişkin 1 çocuk 3600 YTL + KDV
Büyük Bungalov- Klima ve soba / 2 yetişkin 1 çocuk 4300 YTL + KDV
Büyük Bungalov- Klima ve soba / 1 yetişkin 2 çocuk 3600 YTL + KDV
Büyük Ağaç Konak- Klima ve soba - Ortak tuvalet / 1 yetişkin 1 çocuk 2350 YTL + KDV
Çadır / 1 yetişkin 1 çocuk 1900 YTL + KDV
Çadır / 1 yetişkin 2 çocuk 2700 YTL + KDV
Çadır / 2 yetişkin 1 çocuk 2600 YTL + KDV
Ücrete dahil olanlar
Konaklama
Üç öğün yemek (ilk gün akşam yemeği, 2.,3. ve 4. günler üç öğün yemek, 5. gün kahvaltı)
Konaklama
Çocuklar için atıştırmalıklar
Eğitmen ücretleri
Etkinlikler
Ücrete dahil olmayanlar
Sundance’e ulaşım
Kahve ve alkol gibi ekstra içecekler
Kampa ön kaydınızı yaptırmak için aşağıdaki formu eksiksiz bir şekilde doldurmanızı rica ediyoruz.
GÜVENLİK: Eğer çocuklarımızın evcil havyan tüyü, toz, polen, arı vb alerjileri varsa kampa kayıt yaptırmadan önce çocuklarımızın tüm bu etkilere maruz kalabileceklerini göz önünde bulundurmanızı rica ediyoruz. Bu tür alerjilere sahip çocuklarımızın kampa katılması yönünde karar verdiğiniz takdirde gerekli destekleyeci ilaçları yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Ayrıca çocuğunuzun ve sizin sara, alerji, tansiyon, şeker vb gibi hastalıklarınız varsa bizleri önceden bu konuda bilgilendirmenizi rica ediyoruz. Ayrıca çocukların temel güvenlik sorumluluğunun ailelere ait olduğunu hatırlatmak isteriz.
GİYSİ / MALZEME: Çocuklarımızın doğanın sahipleriyle uyum içinde özgürce hareket edebilmesi için, doğa yürüyüşlerinde kullanılmak üzere kapalı ve rahat bir ayakkabı; kamp sırasında rahat edebilmeleri için doğal malzemelerden yapılmış kıyafetler, yağmurluk, çizme ve bir fener getirilmesi önerilmektedir. Ayrıca paketlenmiş su satın almak yerine suyunuzu koyabileceğiniz bir termos/matara/su şişesi getirmenizi de rica ediyoruz.
NELER GETİRİLMEMELİ 2015 yılında düzenlediğimiz ilk kampta edindiğimiz deneyimler ipad vb araçların çocukların kamp programına dahil olmasını engellediğini ve çocuklar arasında çatışmaya neden olduğunu gösterdi. Benzer şekilde kampa cips, şeker vb abur cubur getirilmesinin de çocuklarına doğal beslenme alışkanlığı kazandırmaya çalışan aileler açısından sıkıntı oluşturduğunu deneyimledik. Bu nedenlerle 2016 yılından itibaren bu konuda bir ilke oluşturduk. Sizlerden de kampa ipad vb araçların ve katkı maddeleri içeren abur cuburların getirilmemesi yönünde hassasiyet gösterilmesini ve çocuklarımıza kampa gelmeden önce gerekçeleri ile beraber bu durumun açıklanmasını rica ediyoruz. Lütfen çocuklarınıza ipad ya da abur cubur KAMPTA YASAK :)) demeyin, gerekçeleri ile açıklayın. Bu tarz bir ifade çocuğun kampa karşı önyargı geliştirmesine, bunu gereksiz bir kural olarak algılamasına neden olabilir. Kuruyemiş, kuru meyve gibi sağlıklı atıştırmalıklardan dilediğiniz kadar getirebilirsiniz :).
Alternatif Okullar adına Eylem Korkmaz kamp boyunca organizasyonla ilgili tüm konularla ilgilenecek. Ayrıca anne-babaların talepleri doğrultusunda alternatif eğitimle ilgili deneyimlerini paylaşacaktır. 13 çocuğun katıldığı kamplarda 3 eğitmen, kamp organizatörü ve 1 asistan olmak üzere 5 kişilik bir ekip; çocuk sayısının 10 ve daha az olması durumunda 1 eğitmen, kamp organizatörü ve 1 asistan olmak üzere 4 kişilik bir ekip görev alacak.
EYLEM KORKMAZ
2001 yılında Marmara Üniversitesi Kimya Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 2005 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı’nda ‘Montessori Metodu’ üzerine yaptığı tez çalışması ile yüksek lisansını; 2013 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim Dalı’nda ‘demokratik eğitim’ üzerine yaptığı tez çalışması ile doktorasını tamamladı. 2007-2014 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2005 yılından bu yana Türkiye’de alternatif eğitimin yaygınlaşması amacıyla çalışmalar yapmaktadır. Alternatif Eğitim Derneği’nin ve Başka Bir Okul Mümkün Derneği’nin kurucuları arasında yer alan Korkmaz, 2014 yılında da www.alternatifokullar.com/ web sitesini kurmuştur ve Özgür Çocuklar İçin Eğitim: Montessori Metodu adlı kitabın yazarıdır. Yurtdışı alternatif okul gezileri, alternatif eğitim konferansları ve çocuk kampları düzenlemekte, Montessori metodu, alternatif eğitim ve demokratik eğitim üzerine seminerler vermektedir.
EĞİTMENLERİMİZİN KISA ÖZGEÇMİŞLERİ KISA SÜRE İÇİNDE EKLENECEKTİR
2018 ve 2019 ÇIRALI KAMPLARI
2015, 2016 ve 2017 OLİMPOS VE ÇIRALI KAMPLARI
Kampla ilgili sorularınız için Eylem Korkmaz'a 05332330007 no'lu telefondan ya da alternatifokullar@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.
KAMP ALANI
Lütfen ön kayıt yaptırmadan önce konaklayacağınız alanın fotoğraflarını inceleyiniz.
Sundance Tekirova, Kemer, Antalya